Fogyásom története

Leküzdeni az éhséget

Tegnap egy nagyon nehéz napom volt…

Szinte állandóan éhes voltam, és ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy egyek vagy igyak 🙂 

Ittam teát, vizet egyik se segített igazán, mert finom édességre vágytam. Elkezdtem bújni a receptes oldalakat és találtam egy finomságot, amibe se cukor se fehér liszt nincs. Na gondoltam akkor hajrá sütni fogok!

Finom piskóta és vanília krémmel….

A receptet is meg fogom osztani veletek.

Szóval az éhség… Néha annyira nehéz nem enni. És ilyenkor megkérdem magamtól, hogy mit is ennék, miért s érzem úgy, hogy ennem kell. Ha megeszem akkor lelkiismeret furdalásom lesz, hogy ettem. Ha nem eszem? Egész nap nyűgös és ideges leszek.  Tegnap majdnem elsírtam magam emiatt. Viszont ekkor rájöttem, hogy valamit ennem kell hiszen az nem jó ha éhes maradok. Ilyenkor jönnek azok a nasik amik maximum, de nagyon maximum 200 kalóriát tartalmaznak 😀 !!!

És ez tegnap bejött, közben elkezdtem sütni a sütikét és tudtam, hogy a kalória értéke is kevés ahhoz képest, hogy süteményről beszélünk!!!

A recept!

Vanília krémes piskóta

Hozzávaló:

A piskótához.

  – 9 db. tojás

 – 9 Ek eritrit

 – 7,5 Ek zabpehelylszt

 – 3 késhegynyi szódabkarbóna

 – 2 Ek cukrozatlan kakaópor

A krémhez:

 – 6 db. tojássárgája

 – 2 tasak vaníliás pudngpor

 – 1 liter tej

 – édesítő / én eritrtet használtam.

Elkészítés:

A sütőt 170 fokra előmelegítjük.

Egy kb 30 cm-is torta formát kivajazunk és kilisztezünk.

A tojásokat a piskótához kettéválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját az édesítővel addig keverjük, míg kifehéredik, utána mehet bele a kakaópor és a szódabikarbóna.

A sárgájához adagoljuk apránként a lisztet és a kemény habbá vert fehérjét. Óvatosan dolgozzunk nehogy a hab összetörjön. Mikor ez megvan beleöntjük a formába a forma tetejét alufóliával letakarjuk és kb 45 perc alatt megsütjük. A sütőt ne nyitogassuk mert összeesik a tészta.

A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a pudingporral, édesítővel és kb. 3-4 dl tejjel. Ezután hozzáadjuk a többi tejet és állandó keverés mellett addig főzzük amíg be nem sűrűsödik.

Mikor kihűlt a tészta és a krém is, a piskótát elvágom, megtöltöm a krémmel úgy, hogy a tetejére is jusson. A tetejére akár egy kis kókuszreszeléket vagy reszelt csokit is tehetünk.

10 dkg 150 kalória

DSC_3047

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!